mandag 7. februar 2011

Foccacia

Dette brødet er utrolig lett å lage og det smaker godt til suppe,pasta eller alene med dipp.

Jeg har byttet ut halve hvetemelet med sammalt hvete for å få det litt sunnere.
Dersom du vil ha helt grovt brød kan du bytte resten av hvetemelet med havremel.

7dl vann
25g tørrgjær
4ss olivenolje
1,5ts salt
0,5ts sukker
7dl hvetemel
7dl sammalt hvete,grov

Fremgang som vanlig gjærbakst,det skal bli en "grøtete" konsistens.
Hev 30min.
Dersom du ønsker å kaldheve deigen,bruk halv mengde gjær og kaldt vann,da kan du sette deigen kvelden før.

Hell deigen i smurt langpanne.Etterhev 20min.
Dryss over sammalt hvete grovmalt,prikk hull i deigen med fingrene.
Drypp litt olje over og dryss maldonsalt og tørkede urter etter eget ønske.

Stekes i nederste rille på 200grader i 20-30min.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar